Wie is Johnny

Johnny Joker is een Nederlands initiatief dat kinderen, ouders en zorgverleners helpt bij het aanleren van gezond gedrag door middel van ‘entertainment education‘. Dat doen we op een eigenwijze manier met grappige verhaaltjes over Johnny en zijn vrienden en vrolijke spelletjes. Uit onderzoek blijkt dat gebruik maken van een rolmodel (character) het maken van grapjes (humor), het lezen van grappige verhalen (narratives) en het inzetten van spelelementen (gamification) en beloningen (rewards) goed werkt bij het aanleren van gezond gedrag. Simpel gezegd:maak het leuk!

Hieronder lees je meer over de mensen die bij Johnny Joker achter de schermen werken.

 

Achter de schermen

Dr. W. Reiter
Hoewel de naam van Dr. W. Reiter op alle boekjes staat, heeft niemand hem ooit gezien. Eerlijk gezegd bestaat hij ook helemaal niet. Maar als we alle namen van de mensen die aan de boekjes meewerken op de cover zouden moeten zetten, zou er geen ruimte meer overblijven voor Johnny Joker zelf. En hij is nu eenmaal ‘the star of the show’, niet zijn makers. Wil je toch weten wie er achter de oranje aap schuilgaan? Hier komen ze.

 

'Founding father' - Marnix Hoppener

Groeide vrolijk op in Rotterdam, behaalde zijn geneeskunde bul aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in het AMC bij de vakgroep vasculaire geneeskunde. In 2005 hing hij zijn witte jas aan de wilgen en startte met de ontwikkeling van praktische preventieprogramma’s voor het creĂ«ren van gezondheidswinst. Hij gelooft dat de kansen liggen bij kinderen door hen op een leuke manier te helpen bij het aanleren van gezond gedrag. Om kinderen te kunnen bereiken liet hij in 2012, samen met Margot en Liza, Johnny geboren worden. Marnix gelooft ook in wetenschap, vooral het toepassen van bestaande kennis. Marnix houdt van aanpakken, net als Woody Wan. De Harry Homey in hem houdt van verbinden, lachen en praten. Heel veel lachen en praten.

Linkedin

Doet Marnix het allemaal in zijn eentje?

Nee natuurlijk niet!

Johnny's Toppers

Uiteraard doet Marnix het niet alleen. Samen met een team van talentvolle toppers wordt er samen gewerkt. Iedereen heeft z’n eigen talent en ‘skill’s’ en dat maakt het zo krachtig en leuk.

 

 

Margot Visser

Serial ondernemer en oprichter van minimonkey. Heeft ook een oplossing voor luie honden. Doet net als Rudy Radar ongeveer Ă©Ă©n uitvinding per dag, maar is ook een Pietje Precies, zoals Patty Parfetti. Zonder Margot zouden alle plannen van Johnny vooral dromerige ideeĂ«n blijven en ‘de pk’s nooit op de weg komen’.  Kortom Margot is onmisbaar ?

 

Linkedin

Liza Leijenhorst

Medisch journalist en tekstschrijver. Net als Johnny Joker een creatieve chaoot. Gek op woordgrapjes, dialecten en vreemde talen. Auch Deutsch. Heeft ook een ‘snufje’ Lizzy Love in zich. Kan nogal (dag)dromen. Zonder Liza had Johnny waarschijnlijk nooit het daglicht gezien. Daarom zijn we Liza voor altijd dankbaar ?

Linkedin

Everique van Beek

Eve is een creatief wonder en weet als geen ander van de slechtste schetsen een prachtig strak design te maken. Al het ‘artwork’ van Johnny gaat met de precisie van Patty Parfetti door de handen van onze eigen lieve Mammy Mia Eve. Volgens Eve gaat het niet alleen om de koekjes maar ook om de trommel ?

Linkedin

Daan van Velsen

Onze MASTER in communicatie en overtuiging! Met zijn Rudy Radar kennis en Woody Wan vaardigheden zet hij zich in om de wereld een stukje duurzamer, gezonder en gelukkiger te maken. Kortom een perfect match om te helpen bij de doorontwikkeling van Johnny.

Linkedin

Marit Verschuuren

Als bevlogen mondhygiĂ«nist, specialist preventieve mondzorg en trainer Gewoon Gaaf bij het Ivoren Kruis droomt Marit niet alleen van een cariĂ«s vrije generatie, ze steekt hiervoor ook graag haar handen uit de mouwen đŸ’Ș Marit helpt mondzorgpraktijken en hun team bij het implementeren van het Johnny Joker programma in de praktijk. Je kunt haar direct benaderen via cariesvrij.nu

Linkedin

Maarten van Gelder

Alles wat we digitaal willen hebben of we te saai vinden om telkens zelf te doen weet Maarten slim te automatiseren. Van website tot webshop, van orders met track&trace codes tot big data verzameling. Tussen het roeren in z’n Franse pannen, draait onze eigen Harry Homey Maarten in een handomdraai Johnny van offline naar online.

Linkedin

Patty Parfetti

Waar zouden we zijn zonder Patty Parfetti? Patty is onze snelle en keurig nette Service Desk topper. Alle mailtjes die via info@johnnyjoker.com bij ons binnen komen, worden vliegensvlug door Patty beantwoord. Patty is lief, geduldig en nooit chagrijnig ?

Johnny's supporters van het eerste uur!

De start van ieder bedrijf of organisatie begint altijd met een idee. Het is te gek als er vanaf het begin mensen zijn die vertrouwen in je idee hebben en je ook vertrouwen geven. Deze ambassadeurs van het eerst uur zullen wij nooit vergeten. Hoe leuk dat we nog steeds met hen samenwerken.

Enny Das

De inspirerende, optimistische en eigenzinnige professor Das is vanaf vrijwel het eerste uur betrokken bij Johnny. Enny is hoogleraar communicatie en beĂŻnvloeding en doet samen met Marnix vanuit de vakgroep ‘Persuasieve Communicatie’ van de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoek naar het effect van ‘entertainment education’, ‘health promotion’ en ‘persuasieve communicatie’ op de gezondheid van kinderen.

Linkedin

Dyonne Broers

Als Tandarts Angst Begeleiding (en voormalig directeur zorg ACTA) weet Dyonne als geen ander hoe belangrijk het is om als zorgverlener kinderen vertrouwen te geven en op een leuke manier gezond gedrag aan te leren. De positieve en ondeugende eigenschappen van Johnny spraken haar vanaf het begin aan en tot op de dag van vandaag is zij betrokken bij het opgroeien van Johnny.

Linkedin

Johnny's Parters

Johnny gelooft in de tegelwijsheid: ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Daarom werkt Johnny graag samen met enthousiaste en inspirerende mensen en organisaties die dezelfde doelen nastreven op het gebied van een blije en gezonde generatie. Samen streven naar successen, groot en klein, voor positieve verandering.

Infomedics

Infomedics verzorgt de administratieve kant van de Nederlandse zorg voor meer dan 7.500 zorgaanbieders en verwerkt jaarlijks zo’n 35 miljoen declaraties. Sinds 1988 streeft Infomedics naar zorgeloze zorg, zodat zorgverleners zich bezig kunnen houden met zorg. Voor Infomedics is het leveren van een maatschappelijke bijdrage van groot belang. En daar wordt Johnny blij van!

In 2023 sloegen Johnny Joker en Infomedics de handen ineen om kinderen in Nederland een beetje blijer en gezonder te maken. De aftrap? Het Johnny Joker preventieprogramma, te beginnen in de mondzorg. Dankzij slimme fysieke en binnenkort ook digitale communicatiemiddelen kunnen zorgverleners, ouders en kinderen een sleutelrol spelen in dit innovatieve landelijke initiatief.

Samen bouwen we stap voor stap aan een blije en gezonde generatie, bevorderen we preventieve zorg en maken het ook nog eens leuker!

Lees meer