Johnny en zijn vrienden

Hallo Jokertjes! Ik ben Johnny. En dit zijn mijn vrienden. We zijn allemaal anders en allemaal even leuk. Wil je ons leren kennen?

Ik ben Johnny Joker, een brutale, ondeugende aap. Ik maak altijd grapjes. Bijvoorbeeld met mijn scheetkussen. Ik ben dol op plezier en troep maken en kan moeilijk stilzitten. Ik vind het soms ook lastig om te luisteren naar mijn moeder Mammy Mia en opa Wally. Want er is altijd zoveel leuks te beleven! Toch ben ik een hele lieve jongen hoor. Daarom heb ik zo veel vriendjes en vriendinnetjes.

Mijn vriendinnetje Lizzy Love draagt altijd een kroontje. Net als een echte prinses. Ze vindt overal mooie en gekke dingen. Dingen die de andere kinderen niet zien. Ze maakt er tekeningen van, een kunstwerk of zingt er een liedje over. Ze is heel bijzonder, dat vindt ze zelf ook. Heel soms snap ik haar niet zo goed. Dan overdrijft ze een beetje. Maar dat is juist zo leuk aan haar.

Woody Wan is in alles de beste. Je kunt bijna niet van hem winnen. Hij is sterk en snel, maar wil nog sterker en sneller worden. Hij geeft nooit op. Woody kijkt graag naar zichzelf in de spiegel. Hij vindt zichzelf gewoon mooi. Ik plaag hem daar wel eens mee. Hij vertelt ook aan iedereen hoe goed hij is in alles. Toch is het een blije aap. Iedereen is dol op Woody. Ik dus ook!

Rudy Radar¬†lijkt helemaal niet op mij. Hij is heel rustig. Hij kan de hele dag over iets nadenken. Dat vind ik zo knap van hem! In sommige dingen lijken we juist wel op elkaar. Hij is net zo slim en nieuwsgierig als ik. Hij heeft altijd hele goede idee√ęn. Als ik iets wil weten, vraag ik het aan Rudy. Rudy wil niet altijd meespelen, hij leest liever een boek. Hij vindt het wel leuk om te kijken als zijn vriendjes aan het spelen zijn. Zo is hij er toch bij!

Harry Homey maakt het altijd gezellig. Hij praat en lacht graag en is bijna altijd vrolijk. Net als ik! Hij heeft meestal lekkere dingen bij zich om uit te delen. En om zelf op te eten natuurlijk. Als er iemand verdrietig is, probeert Harry hem vrolijk te maken. Harry helpt altijd iedereen. Ook als dat niet nodig is.

Patty Parfetti is mijn lieve zusje. Maar we lijken helemaal niet op elkaar! Ik maak altijd rommel en Patty is juist heel erg netjes. Ze wil nooit fouten maken. Alles moet perfect zijn. Ze vindt het gewoon leuk om dingen beter en mooier te maken. En ze wil ook graag dat anderen dat doen. Soms bemoeit ze zich te veel met mij. Maar ik weet dat ze het goed bedoelt.

Mijn vriendje Tony Temperoni is sterk en voor niemand bang. Hij doet er alles aan om zo stoer mogelijk te zijn. Hij praat best hard, soms doet het pijn in mijn oren. Tony is wat wild, dus tijdens het spelen gaan er wel eens wat dingen kapot. Dat heb ik nou ook. We kunnen ook heel goed vies worden samen. Toch is Tony een lieverd. Hij zorgt ervoor dat zijn vriendjes niets overkomt.

Ik heb echt een superlieve moeder: Mammy Mia. Ze kan goed luisteren, is heel geduldig en ze wordt nooit boos. Zelfs niet als ik alles vies maak. Ze is gewoon niet streng. Ze vindt dat ik zelf dingen moet ontdekken. Daar leer ik veel van. Ze weet namelijk zeker dat altijd alles goed afloopt

Mijn opa Wally Wizer is al heel oud. Hij let heel goed op Patty en mij en onze vriendjes. Hij kan ook goed mopperen en vindt dat alles leuker was toen hij zelf nog een kind was. Gelukkig houdt opa Wally van grapjes, net als ik. Hij moet vaak lachen om mij en om zichzelf. Hij laat best veel windjes. Dat vind ik echt heel grappig.