Emoticon Knipoog.jpgJohnny Joker over.... Johnny Joker

Zo, dus jij wilt meer weten? Ik zal mijn best doen om het niet al te moeilijk te maken. Komt 'ie!

New Kid On The Block Sinds 1928.jpg

New kid on the block
Je kent mij misschien nog niet goed. Ik ben een beetje het nieuwe jongetje in de klas. Dat gaat veranderen hoor. Vanaf nu kun je mij (en mijn vriendjes), mijn boekjes overal gaan tegenkomen!

Blij opgroeien!
Grote mensen willen graag dat kinderen groente eten, (meewerken met) tandenpoetsen, op het potje plassen en geen ruzie maken. Maar een heleboel kinderen hebben hier helemaal geen zin in! En dit soort dingen kan het leven van zowel kinderen als ouders flink lastig maken. Mijn boekjes en spelletjes gaan over dit soort dingen. Ze laten op een grappige manier zien hoe je hier mee om kunt gaan en gebruiken daarvoor vijf vaste ingrediënten.

1. Lachen. Ik hou van grapjes, net als alle andere kinderen. Grapjes maken helpt ook als ik iets moeilijk of eng vind. Daarom zitten mijn boekjes vol met scheten en gekke gebeurtenissen. Dat vinden kinderen nou eenmaal grappig!

2. Ontdekken. Mijn moeder is heel slim. Ze laat mij dingen zelf beleven en zegt niet de hele tijd wat ik wel of niet moet doen. Ze zegt dat ik daar veel meer van leer!

3. Bewustwording creëren. In mijn boekjes staan op sommige bladzijden vragen. Die vragen helpen je om zelf na te denken over dingen. Bijvoorbeeld waarom je tandenpoetsen niet leuk vindt :-) De vragen zijn (moeilijk woord) motivational interviewing technieken, een methode die bedacht is door slimme mensen (psychologen) om mensen te helpen als ze dingen willen veranderen.

4. Delen van gevoelens en gedachten. De vragen waar ik het net over had, helpen ook om een leuk gesprek tussen ouder/opvoeder en kind te krijgen. En als je praat over dingen, brengt dat je dichter bij elkaar!

5. Verrassen met originele benadering. Ik hou niet van saaie dingen, dus mijn verhalen zijn ook nooit saai! Ik vind het leuk om iets te doen wat je niet had verwacht. Dus in mijn boekjes vind je veel verrassingen en veel plezier!Ga naar:

Johnny And Friends Hoofdjes.jpg
Who's Johnny

Speeltuin Johnny Joker.jpg
Johnny's Blog

Boekjes.jpg
Johnny's boekjes

Johnny Jokers Shop.jpg
Johnny's winkel