Johnny Joker & de mondzorg

Johnny Joker heeft motivatie materialen om een bezoek aan uw praktijk voor kinderen nóg leuker te maken en goed poetsgedrag te stimuleren, ook thuis. Werkt uw praktijk met het preventieprogramma Gewoon Gaaf of doet u mee aan de poetslessen van Hou je Mond Gezond? Ook dan kunt u een Joker inzetten. Kijk voor meer informatie op onze website voor de mondzorg: Johnny's Poetssalon.

Johnny Joker's visie op de mondzorg
Johnny Joker staat voor happy & healthy kids. Wij zijn ervan overtuigd dat je niet jong genoeg kunt beginnen met het aanleren van gezond gedrag. Het is dan ook geen toeval dat we ons eerste boekje, Johnny Joker houdt zijn kiezen op elkaar, geheel gewijd hebben aan het stimuleren van goed poetsgedrag. Cariës is gedragsziekte nummer 1 en heeft verstrekkende gevolgen voor de kwaliteit van leven, mondgezondheid en algemene gezondheid van kinderen en later als volwassenen. Maar hoe motiveer je een kind om zijn gebit goed te verzorgen? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kinderen langetermijngevolgen als gaatjes niet overzien. Wat dan wel werkt? Humor en motivational interviewing. Deze elementen staan in onze aanpak dan ook centraal. Lees hier meer over onze aanpak.

Motivatie materialen

Kijk voor uitgebreide informatie op Johnny's Poetssalon.

Johnny Joker wachtkamer.JPG

Aankleding praktijk
Wilt u uw behandel- en/of wachtkamer kindvriendelijk maken, bijvoorbeeld met een kleurrijke banner of muursticker met lachspiegel? Stuur een mail naar info@johnnyjoker.com. Maatwerk is mogelijk. We vinden niets leukers dan samen met u iets moois verzinnen! Zoals de wachtkamer Stichting Bijzondere Tandheelkunde (ACTA-gebouw) op de foto.

Johnny-Joker-poetsmedaille-2.JPG

Motivatie materialen
Johnny Joker give-aways zijn niet alleen leuk, ze dragen ook bij aan beter poetsgedrag. Bijvoorbeeld het boekje 'Johnny Joker houdt zijn kiezen op elkaar', de Johnny poetssticker voor op de badkamerspiegel (beloningssysteem), Johnny's waterspel, buttons, spiegeltjes, knuffels, poetsdiploma's enzovoort. Een poetskoning verdient toch een medaille!

Johnny Joker in Dentista

Gewoon Gaaf
Steeds meer praktijken gebruiken het stappenplan van het Ivoren Kruis om Gewoon Gaaf te implementeren. Ook daarbij kan Johnny een rol spelen. Lees hier ons visiedocument. Of lees dit artikel uit Dentista. Daarin legt een tandarts uit hoe zijn praktijk Gewoon Gaaf heeft opgezet en bij welke stappen Johnny Joker daarbij ingezet is.

Poetslessen
Johnny Joker is inmiddels een steeds bekender gezicht tijdens poetslessen op scholen, kinderdagverblijven of op praktijken. Voor het voorlezen van groepen hebben wij een speciaal (XL) voorleesboek met ringband. De tekst staat aan de achterkant zodat de kinderen de plaatjes goed kunnen zien.Onderzoek
Johnny Joker wil mondzorgprofessionals ondersteunen met leuke én effectieve tools om het gedrag van kinderen positief te beïnvloeden. Wij willen daarin steeds beter worden en daarom doen wij onderzoek, ook in de mondzorg. Lees hier meer over Johnny Joker en de wetenschap. 

Prijslijst ontvangen?
Stuur ons een mail en wij nemen contact met u op.

Andere wensen of ideëen?
Daar zijn wij dol op! We denken graag met u mee over creatieve oplossingen. Stuur een mail naar info@johnnyjoker.com