Word jij ook gek van al die dieetadviezen?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

aap colaRecente cijfers tonen aan dat inmiddels 30% van de wereldbevolking een te dikke buik of te dikke billen heeft. Beter gezegd: ongeveer een derde lijdt aan obesitas.
Door het enorme aanbod in de supermarkten, is het tegenwoordig ook niet zo makkelijk om gezonde keuzes te maken. Want wat kan ik nou beter wel en wat beter niet eten? En wie kan ik nog geloven?

In ieder geval niet de dieetgoeroes. In de Tros Radar uitzending van maandag 1 september passeerden de grootste dieetfabels de revue. De belangrijkste conclusie was dat er niet één dieet is dat blijvend werkt.

Een ‘quick fix’ helpt misschien een paar maandjes, maar je raakt er je overgewicht niet definitief mee kwijt. Je zult je gewoontes levenslang moeten veranderen, anders krijg je te maken met het jojo-effect. Vraag maar aan Oprah Winfrey.

Het goede nieuws is dat een recente studie aantoonde dat voedingsgewoonten en voorkeuren in de eerste levensjaren aangeleerd en vastgelegd worden. Een gezonde start is dus essentieel en dat geeft hoop voor ons nageslacht. “Start met een gevarieerd eetpatroon nog voor je kinderen kunnen lopen”, adviseren de onderzoekers . En met gevarieerd bedoelen ze niet ‘af en toe thuis en af en toe buiten de deur’. De smaakvoorkeuren van kleine kinderen, vooral voor groente en fruit, en helaas ook voor suikerhoudende dranken, zijn blijvend. Dus als je grofweg vanaf 10-12 maanden energie stopt in een gevarieerd en frequent aanbod van groente en fruit, en suikerhoudende dranken vermijdt, dan is de kans groot dat die apen van jou nooit op dieet hoeven…

Meer Johnny Joker

Meer blogs:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>