Snaveltjes open en schermpjes toe

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Gisteren was zo’n dag dat we niets voor het eten in huis hadden. Geen ingrediënten, geen meneer de uilinspiratie en geen zin. Reden genoeg om een hapje te gaan eten bij de lokale Italiaan. Aan het tafeltje naast ons schoof een vergelijkbaar gezinnetje met twee jonge kinderen aan. De eerste vraag die de vader aan de blije ober stelde, was wat de code van de WIFI was. Tassen gingen open, broekzakken werden geleegd en binnen twee minuten was het hele gezin online. Ik kon net niet zien wat ze precies deden maar aan de handgebaren te zien zat pa nonchalant te swipen op Tinder, checkte moeders ongeduldig haar Facebook en keken de kids als zombies naar een filmpje.

Ach, soms is het wel lekker om even geen contact met elkaar te hebben. Om even stoom af te blazen na een drukke dag en weg te duiken achter een scherm. En omdat wij dat graag doen, weten onze kinderen ook niet beter. Ik geef toe dat ik ook niet altijd het goede voorbeeld geef en regelmatig  vrolijk met social media bezig ben. Toch heeft dit prachtige filmpje (LOOK UP) mij en inmiddels bijna 50 miljoen mensen gegrepen. Het laat treffend zien wat ouderwets contact maken teweeg kan brengen, ongeacht leeftijd. Dus inmiddels hebben wij aan tafel als regel; snaveltjes open en schermpjes dicht. Eet smakelijk.

Meer Johnny Joker

Meer blogs:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>