Janken jouw kinderen ook zo veel?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Huilend naar schoolVanmorgen bracht ik onze twee dochters op de fiets naar school. Tegen de jongste schreeuwde ik het uit toen ze dicht met haar band tegen de stoeprand kwam. Niets aan de hand, maar sinds ik zelf door zo’n lullig stoeprandje mijn sleutelbeen gebroken heb, ben ik als de dood voor stoepranden. Kind huilen door mijn geschreeuw en het plaatje was weer rond. Op school aangekomen keken twee witte, sippe gezichtjes me aan. De dames zeiden met een zacht stemmetje dat ze hun gymspullen vergeten waren en niet weer in hun onderbroekje wilde gymmen. Ik zag de krokodillentranen al opkomen. Moet ik dan overal aan denken?

Wat bleek, hun afwezigheid en korte lontjes kwamen ergens anders vandaan. Want het is gewoon heel erg spannend om weer naar school te gaan. Nieuwe klas, nieuwe juf en nieuwe kindjes. Lukt het om een plekje te veroveren? Vinden ze me wel leuk? Hoor ik er wel bij?

Praten helpt natuurlijk om erachter te komen wat er in die kleine koppies omgaat. Om te voorkomen dat je iedere dag hetzelfde – nietszeggende – ‘leuk’ of ‘stom’ hoort op de vraag ‘hoe was het vandaag op school’, zijn hier 25 leuke vragen om er achter te komen wat er omgaat in je kind. Misschien is het wel aardig om de vragen zo af en toe ook eens aan jezelf te stellen. Voor je het weet snap je waarom je kinderen soms zulke jankers zijn.

Meer Johnny Joker

Meer blogs:

One thought on “Janken jouw kinderen ook zo veel?

  1. Hoe herkenbaar! En die 25 vragen te leuk. Want ‘gewoon leuk’ op m’n vraag hoe het was heb ik nu wel erg vaak gehoord ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>