Awards.jpgArtikel Johnny Joker Gewoon Gaaf.png
Johnny Joker meets Gewoon Gaaf in Dentista (juni 2016)
Het preventieprogramma Gewoon Gaaf van het Ivoren Kruis, zorgt voor aanzienlijk minder gaatjes bij kinderen. Steeds meer praktijken schakelen dan ook over op dit preventieve programma. Mondzorgpraktijk Rolde zet Johnny Joker in als mascotte.
Johnny Joker in het Nederlands Tijdschrift voor Mondhygiëne (november 2015)

Het lijfblad van de mondhygiënisten besteedt aandacht aan de masterscriptie van Nina Den Elzen en de rol Schermafbeelding-2015-11-11-om-15.44.20.pngvan Johnny Joker bij het tandenpoetsen met kinderen. Want het gedrag van kinderen kan wel degelijk beïnvloed worden. Als je het maar leuk genoeg maakt....


Gastcolumn in het Tijdschrift voor Remedial Teaching 3-2015

Dokters en remedial teachers hebben meer overeenkomsten dan je zou denken. Remedial teachers zijn dagelijks bezig met het motiveren van leerlingen door te focussen op wat goed gaat Johnny Joker TvRT.pngen steeds meer artsen zien het nut van 'remedial caring'. "Want lekker in je vel zitten is naar mijn mening de meest duurzame vorm van preventie", schrijft Marnix Hoppener in zijn gastcolumn.

Johnny Joker in Tekstblad 4-2014 ('Brutale aapjes geven het vieze voorbeeld')
Johnny Joker in Tekstblad.png

Marnix Hoppener en Liza Leijenhorst vertellen over het gebruik van onderbroekenlol in de opvoeding in Tekstblad, een tijdschrift over tekst en communicatie. Klik op het plaatje om het te lezen.

Johnny Joker Dentista-sd.png


Johnny Joker in Dentista Magazine (oktober 2013)

Hoe motiveer je een kind om zijn tanden te poetsen? Marnix Hoppener legt in dit artikel uit dat humor helpt en waarom je kinderen beter zelf kunt laten ontdekken waarom poetsen zo fijn is. Klik op het plaatje rechts voor een pdf van het artikel.
Gouden Veer schrijfwedstrijd (beste preventieve tekst)
Gouden Veer.jpg

In 2012 was het boekje ‘Johnny Joker houdt zijn kiezen op elkaar’ finalist bij de Gouden Veer schrijfwedstrijd voor teksten die gezond gedrag bevorderen. Het boekje kreeg een prachtig juryrapport: ‘Naar ons oordeel heeft Dr. Reiter voor deze doelgroep, in haar sociale context, een ijzersterke benadering gevonden en die ook perfect, lichtvoetig uitgevoerd’. Lees hier het hele juryrapport.
Ga naar:

Johnny And Friends Hoofdjes.jpg
Who's Johnny

Speeltuin Johnny Joker.jpg
Johnny's Blog

Boekjes.jpg
Johnny's boekjes

Johnny Jokers Shop.jpg
Johnny's winkel